At Se Optik | Vi tilpasser dine kontaktlinser til lige præcis dit øje
Book en tid

Det handler ikke om pris, men om øjets sundhed.

Det er flere forskellige parametre der skal udmåles, når vi tilpasser kontaktlinser. Blandt andet måler vi optimal styrke og hornhindens krumning. Vi vurderer dine øjnes generelle sundhedstilstand og hvilken linsetype, linsedesign og linsemateriale der bedst dækker dit behov.

Linsetyper

1-DAGS LINSER

Endagslinsen er den mest hygiejniske linse, idet den kommer på øjet om morgenen og i skraldespanden om aftenen. Den skal ikke renses eller genbruges. Endagslinsen er lavet af materiale, der sikrer øjet de mest optimale forhold og må ikke beholdes på under søvn.

Endagslinser fås både med og uden bygningsfejl og fås også som flerstyrket linse, så du både kan se langt og læse med den.

 

MÅNEDSLINSER

Der findes et væld af forskellige typer månedslinser. Linserne fås i forskellige materialer, og det er den linsetype, der fås i flest forskellige parametre. Det er også muligt at skræddersy en månedslinse, hvis en standardlinse ikke passer til dit øje. Ligesom ved endagslinserne, fås månedslinser med og uden bygningsfejl, og som flerstyrket linse.

 

DØGNLINSER

Døgnlinser kan opdeles i 2 typer. Én du kan sove med sporadisk (2-3 nætter pr. uge) og én, du kan sove med i op til 30 dage. Begge typer er silikonehydrogel linser og kan med stor fordel anvendes som almindelig månedslinse, idet ilt-gennemtrængeligheden er helt i top.

 

KONTAKTLINSER TIL BØRN

Vi tilpasser også linser til børn. Når dit barn er gammel nok til at vide hvad hygiejne er, kan kontaktlinser sagtens komme på tale. Af hygiejnemæssige årsager anbefaler vi, om muligt, endagslinser til de yngste kunder.

NATLINSER

Skarpt syn uden briller, kontaktlinser eller LASIK-operation.

Vil du se klart uden briller eller kontaktlinser hver dag?

Med de innovative natlinser kan du, der er nærsynet, få dine ønsker opfyldt. Natlinsen er en formstabil kontaktlinse med helt specielle egenskaber.

Man bruger den kun om natten! Mens du sover omformer linsen din hornhinde. Når du står op om morgenen, tager du linsen ud og ser klart hele dagen uden brug af briller eller kontaktlinser.

Læs mere om www.enseyes.com

Sådan påføres kontaktlinser

Sådan tages kontaktlinser ud

Valg af linser

Hvilken type linse skal jeg vælge?

Når du skal finde ud af, hvilken type kontaktlinser der bedst dækker dine behov, er det vigtigt at kigge på din livsstil. 1-dagslinserne er måske det nemmeste, hvis du er meget aktiv og har travlt, fordi du kun bruger dem en dag og så smider dem ud. Omvendt passer dine præferencer måske bedre til månedslinser. Når du skal vælge linser, er det derfor vigtigt at kigge på dine behov, men også på dine øjnes sundhedstilstand.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg vælger linser?

Når du skal vælge dine kontaktlinser, er det vigtigt at være opmærksom på, at du får en ordentlig vejledning. For at få en ordentlig vejledning er det vigtigt, at der bliver foretaget en grundig forventningsafstemning, hvor dine specifikke behov klarlægges. Først herefter kan du blive præsenteret for dine reelle muligheder og træffe det rigtige valg.

Hygiejne

Hygiejne er ofte et stort spørgsmål for mange, når de begynder at bruge kontaktlinser. De forskellige linsetyper kræver forskellig grad af hygiejne. Eksempelvis skal månedslinser renses hver aften og opbevares i rensevæske natten over – mens 1-dagslinser udskiftes og derfor ikke kræver rengøring. Det vigtigste råd, som vi kan give dig, er, at du skal bruge din sunde fornuft. Føles noget forkert, så skal du tage dine linser ud og rengøre dem med rengøringsvæske, der er egnet til formålet.