At Se Optik | Vi laver synstest på børn i trygge omgivelser
Book en tid

Børn, unge & synet

Børn og synet

Intet er vigtigere end dit barns sundhed og velbefindende, både nu og i fremtiden.

Hvis du bemærker at dit barn har svært ved at følge med i skolen eller i legen med andre, så kan dit barn muligvis have brug for at få korrigeret sit syn.

 

Syntest børn  

Som optiker tager vi synsprøver på børn og unge og hjælper med at finde den helt rigtige løsning.

Børn under 10 år, skal forbi øjenlægen og have en recept, inden vi kan lave den færdige brille- eller kontaktlinse løsning til barnet. 

 

50% forventes at være nærsynede i 2050

Vores livsstil ændres og børn beskæftiger sig mere og mere med aktiviteter, hvor de skal fokusere på de korte afstande. Brugen af digitale enheder, læsning og lektier fylder meget i deres hverdag og tiden de tilbringer udendørs mindskes, dette gør at forekomsten af nærsynethed (myopi) øges. Forskning viser at alt tyder på at i år 2050 vil halvdelen af jordens befolkning være nærsynet.

Hvis denne tilstand ikke opdages og bliver korrigeret med styrke, kan det medføre langvarige synsproblemer, og i værste tilfælde udvikling af nethindeløsning.

(Husk derfor at bruge tid udendørs og holde pauser fra intensiv brug af skærm.)

Hos ATSE Optik udfører vi syntest på børn i trygge omgivelser.

 

MIYOSMART

Korrektion af nærsynethed hos børn med brilleglas

Hvis vi eller øjenlægen opdager nærsynethed (myopi) hos børn, kan det korrigeres på flere måder.
Vi kan lave brilleglas og kontaktlinser på tradiosionel vis, men vi tilbyder også det nyeste på markedet, der kan være med til at bremse udviklingen af nærsynethed.

MiYOSMART-glas fra Hoya er et prisbelønnet innovativt brilleglas til håndtering af nærsynethed.
Udover at korrigere bygningsfejl ved nærsynethed, viser et studie at dette glas bremser udviklingen af nærsynethed med gennemsnitlig 60% og standser den hos 21,5%. Hvilket gør meget for barnet på lang sigt.
Banebrydende forskning gennemført af Hong Kong Poylytechnic University, viser af udviklingen af nærsynethed (myopi) kan kontrolleres, ved at man samtidig give barnet klart syn og de-fokus på nethinden, hvilket det nye MiYOSMART glas gør.

 

Kontaktlinser til børn

Børn der lever et aktivt liv med meget sport og leg, vil måske opleve at deres briller kommer i vejen.

Hvis dette er tilfældet er der mulighed for at få kontaktlinser.

Vi har mange forskellige kontaktlinser, men vi vil ofte anbefale endagslinser til børn. Her tager man en ny linse på hver dag, (eller de dage barnet fx skal til sport) og smider den i skraldespanden, når man er færdig med at bruge den.
 

 

Natlinser Holbæk

Korrektion af nærsynethed hos børn med kontaktlinser

Korrektion af nærsynethed hos børn med kontaktlinser er også en mulighed.
Vi tilbyder natlinser, som er en hård, formstabil linse med helt specielle egenskaber. Man bruger kun linsen om natten. Mens man sover omformer linsen øjets hornhinde. Man tager linsen ud om morgenen, og ser klart hele dagen uden brug af briller eller andre linser.

Vi tilbyder også bløde kontaktlinser man har på om dagen. Disse linser er udviklet til at reducere hastigheden af progessionen af myopi hos børn, hvilket sænker risikoen for myopi-relaterede tilstande senere i livet.

Studier viser at linsen kan reducere nærsynethed hos børn med op til 59% efter brug i 3 år.